|
Wildernisvlees
|
|
Barbecue
|
Wildernisvlees komt van Gallowayrunderen, Schotse Hooglanders en Konikpaarden die in uitgestrekte
natuurgebieden grazen, zoals de Bommelerwaard bij Nijmegen. Dit grazen draagt bij aan het ontstaan van
schitterende natuur, zoals we haar bijna vergeten waren: ruig, wild en van een ongekende rijkdom.
Het houdt terreinen open en gevarieerd, zodat een breed palet aan planten, vogels, insecten en klein wild weer
een kans krijgt.
De runderen en paarden hebben hier een goed leven. Kalveren blijven bij hun moeder en de dieren hebben alleen
natuurlijk voedsel. Ze zijn niet ingeënt met allerlei geneesmiddelen en hebben altijd voldoende beweging.
Als de ruimte in een gebied te klein wordt, worden een aantal beesten uit de kudde gehaald en aangeboden aan de
slager. De dieren worden eens in de zoveel tijd in groepjes gevangen. Ze gaan niet naar een groot slachthuis wat
zoveel stress oplevert. Stress is nadelig niet alleen voor het dier, maar ook voor de kwaliteit van het vlees.
Voor de vleeslapjes worden alleen dieren tot zes jaar gebruikt, het vlees van oudere dieren wordt voor gehakt
gebruikt. Dit kwaliteitsvlees heeft een iets pittiger smaak, het houdt het midden tussen gewoon rundvlees en
wild.
|
| |